vrijdag 24 februari 2012

Glee - songbooks, houtblazers, slagwerk e.a.

Er wordt in de reeks veel gebruik gemaakt van bekende (pop)muziek/liedjes van bekende artiesten, die worden gezongen door de hoofdrolspelers. Dit is meteen ook een van de succesfactoren van de reeks. De songs worden uitgekozen door Ryan Murphy en hij probeert een balans te zoeken tussen populaire nummers en shownummers. Volgens hem moet er in elke aflevering voor iedereen een nummer zitten waar men zich in kan vinden. De nummers worden toegevoegd aan het script in functie daarvan. "Elke aflevering heeft zijn thema. Een nummer dient om het verhaal te vertellen, om het vooruit te duwen," zegt Murphy. In het tweede seizoen wordt er meer gebruik gemaakt van nummers uit de top 40, om zo de doelgroep beter aan te spreken. De choreografie wordt verzorgd door Zach Woodlee en elke aflevering omvat zo'n 5 tot 8 choreografieën.
Alle nummers worden op voorhand opgenomen in de studio en later gemonteerd met de film. De reeks geeft ook een enorme boost aan de muziekindustrie en veel artiesten bieden hun liedjes spontaan aan aan de producers van de show. Soms worden er ook thema uitzendingen gemaakt rond bepaalde artiesten. Zo kregen Madonna, Lady Gaga en Britney Spears al hun eigen aflevering. In het tweede seizoen kregen de makers zelfs liedjes aangeboden die nog geproduceerd moesten worden.[8]
De (meeste) liedjes worden ook aangeboden op iTunes en zijn tevens een commercieel succes: het nummer "Don't stop believing" uit de eerste aflevering verkocht zo goed dat het hoog in de Amerikaanse en Australische hitlijsten terechtkwam. Vele van die liedjes zijn ook verkrijgbaar op CD. Ondertussen (december 2010) zijn er al 8 albums verschenen met liedjes uit de reeks.

Bladmuziekplus verkoop bladmuziek van deze (pop)muziek/liedjes als songbook maar ook voor ensembles, slagwerk, houtblazers en zingen.

Meer informatie klik op de volgende link