dinsdag 13 december 2011

Bruno Mars

Peter Gene Hernandez

(Honolulu, 8 oktober 1985) beter bekend als Bruno Mars, is een Amerikaans zanger en muziekproducent.

Voor hij aan zijn solocarrière begon produceerde Mars nummers voor artiesten als Brandy, Flo Rida, Sean Kingston, Cobra Starship, Adam Levine en Alexandra Burke en met Cee Lo Green werkte hij aan het liedje Fuck You!. Ook werkte hij samen met B.o.B op het nummer Nothin' On You en met Travie McCoy op het nummer Billionaire. Verder schreef hij mee aan de nummers "Right Round" van Flo Rida en "Wavin' Flag" van K'naan.


Op 11 mei 2010 verscheen zijn eerste ep, genaamd It's Better If You Don't Understand, met daarop de volgende vier nummers:
"Somewhere In Brooklyn"
"The Other Side" (met Cee Lo Green en B.o.B)
"Count On Me"
"Talking To The Moon"

Het debuutalbum van Mars kwam uit op 5 oktober 2010.[1] In juli 2010 werd het nummer "Just the way you are" als eerste single van dit album uitgebracht door Elektra Records. De tweede single van het album werd Grenade. Op 19 september 2010 werd Mars wegens cocaïnegebruik aangehouden in Las Vegas. Bruno Mars opende in 2011 de finale van The Voice of Holland. Inmiddels is Mars genomineerd voor vele prijzen waaronder 7 Grammy's, waarvan hij er een wist te verzilveren, nl. beste mannelijke popzanger voor "Just the way you are". Voorjaar 2011 kwam ook zijn 3e single The lazy Song uit. Tijdens de VMA'S van 2011 zong hij het Amy Winehouse-liedje "Valerie".

Bladmuziek bestellen of meer informatie over de bladmuziek:

Bruno Mars: Doo-Wops & Hooligans (Easy Piano)


Bruno Mars: Doo-Wops & Hooligans (Piano, Zang & Gitaar)